Χρήστος Αηδόνης

Έγραψε το "Όγδοο":

(ΝΕΟΣ ΔΙΣΚΟΣ - ΑΚΟΥΣΤΕ) Τραγουδούν: Νταλάρας, Μητσιάς, Κόκοτας, Θαλασσινός, Τσέρτος, Χατζηχριστοδούλου, Χατζής.

Ο «Απολογισμός» των Χρήστου Αηδόνη & Βάσου Λυσσαρίδη

toogdoo

 

Πέρασαν πέντε χρόνια περίπου, από τότε που πληροφορηθήκαμε πως ο πρώην υφυπουργός, βουλευτής -τότε- του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και καθηγητής φυσικής αγωγής Χρήστος Αηδόνης, έκρυβε μέσα του μια «φλέβα» καλλιτεχνικής δημιουργίας και προετοίμαζε τις συνθέσεις για μια σειρά από τραγούδια που κυκλοφορούν αυτές τις μέρες σε cd.

Διαβάστε περισσότερα: 7 ξεχωριστοί ερμηνευτές στο δίσκο του πρώην βουλευτή Χρήστου Αηδόνη

Έγραψε το "Πρώτο Θέμα": 

Ερμηνεύουν οι Γιώργος Νταλάρας, Μανώλης Μητσιάς, Σταμάτης Κόκκοτας, Παντελής Θαλασσiνός, Μπάμπης Τσέρτος, Γιώργος Χατζής, Κώστας Χατζηχριστοδούλου

protothema

 
Τρία χρόνια μετά την αποχώρηση του από την ενεργό πολιτική σκηνή ο Χρήστος Αηδόνης ξαφνιάζει θετικά με την πρώτη απόπειρα του, να διεισδύσει στον χώρο της μουσικής. Ο ίδιος αναφέρει πως αυτό το ταξίδι στον κόσμο της μελωδίας ήταν ένα όνειρο που δεν πιστεύει ακόμη πως έγινε πραγματικότητα.

Η συνεργασία με τον Βάσο Λυσσαρίδη δεν είναι απλά μία απόπειρα μιας μελωδικής προσέγγισης, όπως λέει, αλλά μια κατάθεση ψυχής.

Διαβάστε περισσότερα: Μία μουσική συνάντηση έκπληξη: Ο Χρήστος Αηδόνης μελοποιεί Βάσο Λυσσαρίδη

sticker copy

Η ιδέα για την μελοποίηση των ποιημάτων του Βάσου Λυσσαρίδη ξεπηδά τον Ιούλιο του 2014, σε μια συνάντησή μας στην εξοχική του κατοικία στον Πρόδρομο.

Αποπειράθηκα να παρουσιάσω διάφορες πτυχές της προσωπικότητας του, μέσα από τις επιλογές των θεμάτων της ποίησης του, που μελοποιήθηκαν.

Αυτή η προσπάθεια και το τελικό έργο που φέρει τον τίτλο «Απολογισμός» δεν περιορίστηκε να αναδείξει μόνο την πολιτική του οντότητα, αλλά τον ίδιο τον άνθρωπο.

Διαβάστε περισσότερα: Δελτίο τύπου σχετικά με την μελοποίηση ποιημάτων Βάσου Λυσσαρίδη και την παραγωγή cd με τίτλο:...